Проф. Михаил Станчев пък е на мнение, че от руския президент може да се очаква всичко

С мобилизацията и ядрените заплахи Владимир Путин настъпи мотиката, която ще го удари в челото. Това каза в студиото на „Здравей, България” журналистът Асен Агов.

„Ако е вярно, че над 260 000 руснаци са напуснали родината си, това значи, че целият контингент, който щяха да изпратят на фронта, е избягал. Никой не взима насериозно рефендумите в Украйна. Няма човек, който да е убеден, че това е легитимно средство за изразяване на волята на хората. Вашингтон предупреждава Русия за последиците от евентуална употреба на ядрено оръжие. Противодействието на руския ядрен арсенал е в Америка. Една 10-килотонна тактическа бойна ракета ще засегне и руските граждани. Русия се оказа едно конвенционално военно джудже”, допълни журналистът.

Според проф. Михаил Станчев е опасно Европа да отвори границите си за руснаци. В Грузия влязоха 400 000, които се държат арогантно, поясни той.

Според него не бива да изключваме възможността Путин да използва ядрено оръжие. „От него очаквам всичко. Той е притиснат отвсякъде и може да направи голяма беля. Дори това да стане, ще получи много жесток отговор”, коментира професорът.

По думите му Украйна не е застрашена от мобилизацията, тъй като тези хора не са обучени да се бият на фронт.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.