Двамата и друг път са ходили заедно на разходки в планината

По информация на NOVA жената, която беше простреляна при убийството на Алексей Петров, е на 47 години.

СЛЕД ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: Ранената жена е интубирана и в съзнание

Тя е спортист и преподавател по тенис. Поради липсата на потвърждение от официален източник, няма да съобщим името ѝ. Пострадалата е наемала кортове в спортно-оздравителния център на правителствена болница, за да тренира.

Според източниците ни там е бил виждан и Алексей Петров. Двамата и друг път са ходили заедно на разходки в планината. Жената има малко дете.

За физическата ѝ безопасност се грижат органите на реда, които я охраняват в болницата. След две успешни операции животът на пострадалата е вън от опасност. 

Тя е интубирана, в съзнание е, но не може да говори, заяви пред журналисти директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров.

Остава въпросът кога пострадалата ще в състояние да отговаря на въпросите на разследващите. "За да бъде разпитана, трябва да бъде в съзнание и да бъде екстубирана. Откакто е дошла при нас, тя не е успяла и не може да говори с никого", посочва Димитров.

Директорът на „Пирогов“ отказа да даде повече информация за самоличността на простреляната жена. Не пожела да коментира и дали травмите са причинени от един или от няколко куршума. "Води се разследване и нямам право да коментирам", подчерта той. 

Жената е простреляна в предмишницата, куршумът е засегнал, но не е пробил гръдния ѝ кош.