Пострадалата жена е успяла да стигне до украинска двойка и да повика помощ от техния телефон, обясни журналистът

Версиите за убийството на Алексей Петров изключват политическия мотив. Пострадалата жена е успяла да стигне до украинска двойка и да повика помощ от техния телефон. Това каза за "Твоят ден" журналистът на БТА Димитър Абрашев.

Коя е простреляната жена, придружавала Алексей Петров

"Защо след двата опита за покушение срещу него, Алексей Петров си е позволил почти неохраняван да бъде в гориста местност, където дори няма покритие на мобилните оператори, пренебрегвайки сигурността си. Явно срещу него има интерес да бъде ликвидиран. Под пътя, който минава близо до стрелбата, има широка канавка, където може да се скрие човек. Една от версиите е, че стрелецът е бил с колело, за да се слее с масата колоездачи, които често използват този екстремен маршрут във Витоша", посочи той. 

Три изстрела убили Алексей Петров (ОБЗОР)

По думите му има фигури от подземния свят, които са били със засилена охрана, но това не е помогнало. "Хората, които стоят зад тези покушения, знаят всичко, което им е нужно и се подготвят много добре. В подобен тип покушения много трудно се стига до поръчителя, защото има няколко посредници, за да се загуби връзката", смята Абрашев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК