Веско Вълчинов направи самопризнания и беше оставен в ареста за постоянно

Съдът трябваше да гледа мярката за неотклонение на Веско Вълчинов. Той беше заподозрян за убийството на Кристиян Пеев в центъра на София. Обвиняемият е оттеглил жалбата за изменение на мярката „задържане под стража”. Адвокатът му Албена Асенова заяви, че след като миналата седмица Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста, той е искал да обжалва мярката пред Апелативния съд. Впоследствие е променил решението си и се е отказал.

„До промяна на решението се стигна, тъй като подзащитният ми е вдигнал вчера температура. Проблемът е здравословен. Мярка за неотклонение може да поискаме по всяко време на производството. Към настоящия момент решихме да не го правим”, каза адвокат Асенова.

Вълчинов беше оставен в ареста за постоянно, след като направи самопризнания пред магистратите, че е извършил убийството в момент на афект и паника. Разследването сочи, че обвиняемият е дължал 2000 лева на жертвата.

В средата на август в шахта на жилищен блок на улица "Георги Раковски" бяха открити човешки останки. По-късно в ефира на NOVA старши комисар Любомир Николов от СДВР разкри, че части от тялото на жертвата са открити и в контейнери, както и в чували, заровени в яма на Витоша. Останките, скрити в планината, са превозени до там в кола, управлявана от укривател. За такъв разследването посочва Константин Суботинов, който също е зад решетките.