Свидетелят не е убит, което е начин на мислене, заложен в поколението, което е на възраст 50-55 г., смята доц. Милен Иванов за извършителя

Максимум 10% е вероятността да се стигне до поръчителя на убийството на Алексей Петров. Това каза за "Твоят ден" бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов 

Близки и приятели се прощават с Алексей Петров (СНИМКИ)

"Ако има достатъчно следи и се работи по подходящите версии, може да има разкрития.  За да може да организира това, човек трябва да има значителен житейски опит, свързан с оръжие. Свидетелят не е убит, което е начин на мислене, заложен в поколението, което е на възраст 50-55 г. След това етиката в отношенията изчезна. Затова има предел на възрастта, на която човекът е взел решението да не стреля и по свидетел. Ако е изключителен професионалист, не би се поколебал да отстреля и свидетел", коментира той. 

Криминалният журналист Кирил Борисов от своя страна смята, че разследващите няма да кажат, ако имат следа, за да не предупредят извършители, посредници и поръчител. "Не допускам да има участие на вътрешни хора от личната охрана на Петров в заговор за убийството му. Той няма да допусне предател до себе си, беше мнителен човек. Ако имаше пробив и атентатът се беше провалил, Петров щеше да стигне до истината. Службите няма как да имат изпреварваща информация кой готви поръчково убийство", смята той.

По думите му Петров се е чувствал силен, след като е бил оправдан след делото "Октопод". "Най-голям е шансът да бъде хванат извършителят, поръчителят е много малка вероятността да бъде заловен", посочи Борисов.

Целия разговор гледайте във видеото.