Вчера при катастрофи по пътищата загинаха четирима души, други 28 бяха ранени

Полицията установи за ден 8 водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и 22-ма, карали след употреба на алкохол. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи МВР.

Оттам уточняват, че в рамките на изминалия ден от установените общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 14 са шофирали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 промила, а други двама са отказали тестване. От установените 8, шофирали под въздействие на наркотични вещества, трима са отказали да бъдат тествани.

ЧЕРЕН УИКЕНД НА ПЪТЯ: Двама треньори и двама волейболисти загинаха в катастрофи

В хода на операцията са проверени 8107 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 9972 водачи и пътници. Съставени са 2128 фиша и 460 акта за установени административни нарушения. От МВР посочват, че акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. Само вчера при катастрофи по пътищата загинаха четирима души, други 28 бяха ранени. 

Източник: БТА, Десислава Антова