Ястието прилича на пухкави ньоки от рикота, спанак и брашно

Malfatti означава „зле оформен“. И макар да изглеждат несъвършени, малфати имат перфектен вкус и аромат. Това е традиционно италианско ястие. Не е нито вид паста, нито пица и вероятно затова не е чак толкова популярно. Но е много, много вкусно. Популярно е най-вече в региона на Ломбардия.

Как да си приготвим десерт от червено кадифе

Ястието прилича на пухкави ньоки от рикота, спанак и брашно. Малфати се сваряват във вода, след което се отцеждат и се сервират със сос. Вместо това понякога се пекат, като в този случай имат кафеникава коричка, вместо да са хлъзгави от водата при варенето. Някои варианти на малфати се приготвят от тесто, което се разточва и се нарязва на правоъгълници.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase