Свидетел твърди, че фелдшерът от спешния автомобил се е държал неадекватно

Възрастен мъж е колабирал в колата си в добричкото село Рогачево и по-късно е починал. Свидетел твърди, че линейката е закъсняла, а фелдшерът се е държал неадекватно на ситуацията.

СЛЕД СМЪРТТА НА УЧЕНИЧКА: Защо се стигна до агресия срещу екип на линейка?

Началникът на спешния филиал в Балчик отказа да говори пред NOVA, докато не приключи проверката по случая. Заяви обаче, че според рапорта на колежката му сигналът в линейката е получен в 16:23 ч. в събота и екипът е пристигнал в Рогачево на 15-ата минута.

Дежурното медицинско лице на място установило мъж без пулс и сърдечна дейност. Според Ивайло Василев, който оказал първа помощ, възрастният човек е бил жив.

„Звъннах на 112 за втори път, а между първото и второто позвъняване е имало около 20 минути. Започнах да му правя сърдечен масаж и изкуствено дишане. В някакъв момент дойде и линейката. Слезе медицинското лице - една жена, клекна до човека и започна да му прави сърдечен масаж с една ръка. Попитах я: „Какво правиш?”. Тя ми каза: „Толкова мога”. Ако фелдшерът беше констатирал смъртта на място, защо ме помоли да се кача в линейката и да продължа да правя сърдечен масаж? Аз 20 минути по пътя съм правил сърдечен масаж. Кислородната му маска беше сложена и се виждаше как се запотява от дъха му. Абсолютно човекът си беше жив!”, заяви Василев, съсед на починалия.

Репортер: Надежда Карапанчева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase