Още детайли по разследването за контрабанда, което разтърси Агенция „Митници”

Само по NOVA детайли по разследването за контрабанда, което разтърси Агенция „Митници”. Над 3,8 млн. лева е стойността на откритите 1500 мастербокса цигари без бандерол при акцията, научи NOVA от запознати с разследването. Огромното количество цигари е намерено в камион, паркиран в двора на бивше ТКЗС в пазарджишкото село Црънча.

NOVA разполага със снимки на камиона с огромното количество цигари. 

Камионът се пази като доказателство в поделение на МВР. А дворът, в който разследващите го откриват, се намира в покрайнините на село Црънча. Там има хора само в няколко къщи. Йорданка става очевидец на спецакцията и разказва, че с часове разследващи са претърсвали камиона и района на бившия селскостопански двор.

Митници на прицел: Акция с обиски, претърсвания и задържания

„Отвориха и започнаха да свалят кашоните. Явно леки са били. Защото казаха, че са били с цигари”, разказва йорданка.

Кметът на село Црънча обясни, че дворът е частна собственост на двама местни земеделци.

„Те го ползват. Има влекачи. Има един, който 20 години е в Гърция. Но е извън регулация, защото няма номер”, разказа Кирил Андреев, кмет на с. Црънча.

Днес в бившия селскостопански двор нямаше хора. За огромното количество цигари обвинения имат баща и син Марин и Стефан Димитрови от Хасково и Никола Николов – Паскал, който се издирва. Според прокуратурата камионът бил паркиран в село Црънча от мъж на име Кирил Петров, известен с прякора си Лисицата.

„Казаха, че бил от тези села нататък - Семчиново, Варвара. Не мога да кажа. Помолил тези момчета да остави камиона и то като е свободно”, разказва Йорданка.

Екип на NOVA потърси Кирил Петров-Лисицата в село Семчиново, но местни казват, че не познават такъв човек. Той обаче вече е дал показания по делото, потвърждава адвокат Людмил Рангелов, който защитава бившата шефка на Агенция „Митници”.

„Случаят с тези цигари няма общо с Петя Банкова. Голямо впечатление ми направи обстоятелството, че за този единствен камион акцизът възлиза на над 2,9 млн. лева”, каза Людмил Рангелов.

Той очаква по делото да има развитие след изборите през юни.

„Тогава разчитаме да получим някакъв вид справедливост. Сега са прекалено изострени отношенията между двете основни политически сили, а за мен няма никакво съмнение, че имат лостове за влияние особено в прокуратурата, а защо не и в съда”, заяви Людмил Рангелов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase