Новият играч на "Фулъм" призна, че е разочарован от сър Алекс Фъргюсън....

Димитър Бербатов няма да се завърне в националния отбор на България. Това обяви самият той на специална пресконференция в понеделник. Пред журналистите на стадион "Васил Левски" новото попълнение на Фулъм разсея слуховете, че смята да играе отново за България.

Според пресата Бербатов е получил повиквателна от селекционера Любослав Пенев. Нападателят на Фулъм обаче отрече да се завръща в състава.

"Не винаги нещата са толкова прости, колкото изглеждат. Ако оставим настрана нещата, които се случиха в последните няколко дни, времето, което измина от назначаването на Любослав Пенев като треньор на България, той направи всичко възможно, за да се видим, да говорим. Срещнахме се като приятели. Човекът единствен от всички ме желаеше в отбора си. Говорихме, обсъждахме, надълго и нашироко. Изборът, който съм направил и преди, си остава", коментира Бербатов. И допълни, че е време "да търсите някой друг, за който да се пише, за изявите му извън и на терена".

"Аз гледам мачовете, пак ще ги гледам и сигурно ще ми се потят ръцете. Знам, че ще се справят момчетата без мен, убеден съм, говорихме с Любо надълго и широко. Бях му казал, че има голяма вероятност да си променя мнението", заяви още футболистът.

Той коментира и трансфера си във "Фулъм", където премина след четири години в "Манчестър Юнайтед". Лондончани платиха 4 млн. паунда за него.

"Някои могат да кажат, че "Фулъм" е малък отбор, но аз съм реалист и имам реална оценка за себе си. Много неща се случиха в последните дни, имаше интерес от много отбори, но на никой не съм казвал: "Да, ще играя за вас", поясни нападателят.
Той поясни, че е избрал да остане на Острова, тъй като това е най-доброто място за него и за семейството му.
"Лъчо Танев беше оторизиран да движи нещата с Фиорентина, нормално е той да бъде разочарован, защото, ако сделката стане факт, той ще получи някаква комисиона. Решихме да внесем малко смут - някои се бият по кръчми, ние го направихме така, вдигнахме малко шум. Не съм казвал "да" на Фиорентина. Има много футболисти, които казват в последния момент "не". Дойде обаждане от сериозен отбор в последния момент", коментира още Бербатов.

Той бе категоричен, че вече иска само да играе и да се наслаждава на футбола.
"Понякога не ви ли се е случвало да действате импулсивно? Какво като няма да играя в Шампионската лига? Играл съм там колко, 10 или 12 години, нека отстъпя място на друг българин да играе там и да му се радвате. Бях в "Тотнъм", след това се появи възможност за "Манчестър", отидох там, станах шампион и голмайстор. Не спечелих Шампионската лига и Златна топка, но това е - сега сме в ерата на Меси и Роналдо", заяви още футболистът.

"Футболът е до време. И на мен ми се играе до 40 години, но не съм вратар, не съм и Райън Гигс или Пол Скоулс. Искам още няколко години да поиграя в Англия. Ако бях отишъл в Италия, Серия А не се дава по телевизията в България. Ако бях отишъл там, нямаше да можете да ме гледате и щяхте да питате защо съм отишъл там, където няма да ме дават по телевизията", добави Бербо.

Той призна и разочарованието от сър Алекс Фъргюсън. Мениджърът на "Юнайтед" го "закова" на пейката, въпреки че Бербатов стана голмайстор на Висшата лига.

"Той ми обясни, че играта на отбора се променя и аз ще бъда леко излишен. Сигурно трябваше да си тръгна по-рано. Отидох при Фъргюсън и го питах дали ще разчита на мен, той ми каза: "Да, трябваш ми, ти си ми важен играч, искам да останеш и да се бориш за мястото си". Накрая така се получи, че изиграх десетина мача", сподели още нападателят.