Един човек е ранен

По темата

Двама загинаха и един беше тежко ранен след катастрофа край Ботевград. Лек автомобил навлязъл в насрещното платно на магистралата и се ударил в тир. Заради инцидента главният път между Враца и София остана затворен за часове. 

В 7 часа сутринта тази кола е била здрава, а в нея имало трима мъже. Двайсет минути по-късно двама от тях са мъртви. Третият е тежко ранен. След челен удар с тир. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Според разследващите, виновен за катастрофата е шофьорът на колата. Движел се в насрещното платно. По магистралата. В най-лявата скоростна лента. Въпреки мантинелата, въпреки знаците и маркировката. Никой не знае защо и как колата е влязла в насрещното. 

„Видели го как кара срещу тях. Опитали се да го избегнат. Имали чувството, че нарочно са искали да се ударят в тира”, обяснява Илия Илиев – собственик на фирмата на тира. 

Тирът не успял да избегне сблъсъка. Пукат лявата гума на ТИР, той губи контрол и пресича мантинелата, навлиза в насрещното. 

Леката кола се е движела в насрещното повече от два километра. За щастие на пътя не е имало други коли, когато тирът изхвърчал през мантинелата след удара. Двамата мъже в тира не са пострадали физически, но са в шок. 

И двамата са тествани за алкохол, а пробите са отрицателни. Според свидетели обаче алкохол е имало в кръвта на загиналите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.