Нанесени са значителни материални щети

Товарен автомобил с влекач, натоварен с жито, се обърна в плевенското село Писарово и се удари в две къщи, стената на една от които е съборена. Тирът е пътувал за Велико Търново, където е трябвало да разтовари 30 тона жито. 

Шофьорът на тира се е разбил в банята на собствениците. Зад волана е бил 34-годишен мъж от село Церова кория, област Велико Търново. Пробата му за алкохол е отрицателна.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Жестока катастрофа с български бус в Унгария, има жертви и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

​Два камиона се врязаха в лека кола, двама загинаха (ВИДЕО)

Челен удар между кола и цистерна взе 3 жертви

При инцидента няма пострадали, но са насенени огромни материални щети. Съборена е оградата и стената на къщата, а от Пожарната са забранили да се влиза вътре.

„Снощи около 22:30 часа чухме силен тътен със съпруга ми. Обадихме се на телеон 112. Излязохме навън и видяхме тира колко се е врязъл в къщата. Аз живея тук от 50 години, а това е трета или четвърта катастрофа на тежкотоварен автомобил тук. Не можем да се приберем, защото е опасно да се влиза в къщата. От Пожарната също издадоха указание да не се влиза вътре. Тепърва ще се установяват причините за инцидента, но беше въпрос на секунди да бъдем избити всички вътре. По някакво чудо се спасихме”, казва Теменужка Вълчева, собственик на пострадалия имот. 

По случая е образувано досъдебно производство. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.