Шестима са арестувани, а един служител на реда е пострадал

Столични криминалисти са задържали шестима участници в кражби на кабели и метални части от две халета в района на кв. „Подуяне“. Преди да бъдат арестувани, крадците хвърляли по униформените метални отпадъци.

По темата

Разследването започнало вчера, след подаден сигнал за престъпление на ул. „Майчина слава“.

Крадци отмъкнаха телефони за половин милион евро от камион в движение

Тази сутрин към 09.00 часа било съобщено за кражба от съседно помещение. Веднага на място пристигнали служители на реда. Районът бил отцепен. 

Валери Симеонов: Няма напредък в интеграцията на ромите

На ул. „Стоян Попов“ служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели. В тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по полицейските коли метални отпадъци.

При оказаната съпротива в ръката е ранен единият от полицаите. Наложило се полицаите да стрелят във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях, който е с 95 криминалистични регистрации и е осъждан, също е пострадал. 

СЛЕД ДЕБАТИ В НС: Интеграцията на ромите куца, съгласиха се депутатите

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.