Касиерката му предала парите доброволно

Куриозен обир за близо половин милион лева. Мъж, преоблечен като охранител, невъоръжен, влезе в хипермаркет в Монтана и поиска седмичния оборот. Касиерката му го даде доброволно, а той си тръгна необезпокояван с близо половин милион лева.

Обирът станал посред бял ден, час след като магазинът отворил врати. Измамникът не е бил маскиран, влязъл през един от страничните входове на магазина, представил се за служител на инкасо фирмата и поискал оборота. Касиерката му дала 450 000 лева в чувалчета. Доброволно.

Въоръжени задигнаха над 200 000 лв. от инкасо автомобил в Плевен

„Един е взел парите. Колко са били отвън, това е в процес на изясняване”, заяви наблюдаващият прокурор Ралица Петкова.

Служителите подали сигнал за обира около 2 часа по-късно. По неофициална информация са правили собствено разследване, но без резултат. Чак тогава извикали полицията.

Наблюдаващият прокурор обясни, че има частични видеозаписи.

САМО ПО NOVA: Разказ от първо лице за обир за стотици хиляди

От магазина отказаха коментар, но съобщиха,  че в нито един момент клиентите и служителите не са били застрашени. Въпреки това взели допълнителни мерки за сигурност.

Според Българската камара за охрана и сигурност има пропуски и от страна на охранителната фирма и от страна на магазина.

 Според инкасо фирмата, мъжът, който е взел парите, не е носел тяхната униформа. Как точно служителката се е заблудила и има ли замесени вътрешни лица полицията тепърва ще изяснява.

 Полицията вече има описание на мъжа. Три полицейски управления работят по случая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.