Тихомир и Андон помагали на полицията да заловят 21-годишния Мартин Стоянов Трифонов

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха за NOVA какво знаят за предполагаемия убиец на 7-годишното момиче в Сотиря.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ЖЕСТОКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВИЖТЕ ТУК

ЕКСКЛУЗИВНО: Хванаха предполагаемия убиец на детето в Сотиря

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция”. След секунди чухме как един от органите на реда каза: „Стой, не мърдай!”. Започнахме да го преследваме по черния път”, разказа 19-годишният Тихомир.

„Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха”, каза още 14-годишният Андон. Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги.

За случилото се ни разказа и доброволецът Габриела Иванова, която също участвала в акцията. 

„Едно момче беше на пръст разстояние от него. За малко да го хване. Мартин беше гол до кръста, с дебел анцуг, с кантове отстрани, държеше се за анцуга, бягаше и каза „Ще ме хванете, ама знаете ли кога?” и се смееше”, разказа Иванова.

Мартин тръгнал към гората, разказва още Габриела. Преди да стигне там обаче се опитал да се укрие в двора на Тодорка и Дончо.

„Аз перях. По едно време застана насреща ми и ми направи знак с пръста да мълча. Викам му „Мартине, какво правиш ти бе?”. Ние го познаваме. Познавам майка му. Той вика „Шшшт, мълчи”. Много се изплаших. Даже не видях откъде дойде”, разказа баба Тодорка.

Мартин е задържан пред очите на Диян, който също се включва в преследването.

„Казах му „Спри се, спри се, ще стане по-лошо”. Обаче самият полицай стреля и май го рани. Той се стресна. И викам „Лягай на земята, защото ще те убият”. И той започна да крещи „Заклевам се,не съм аз”, каза още Диян.

Главният секретар на МВР пред NOVA: Задържахме предполагаемия убиец на момичето от Сотиря

 

 

 

 

 

 

Вижте снимки на заподозрения пред болницата. Автор: Георги Мангинов, Sliveninfo.bg

По-рано днес полицията съобщи, че издирва 21-годишният Мартин Стоянов Трифонов, лежал в затвора за блудство, за жестокото убийство на 7-годишно момиче. Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село Сотиря. Детето е било изнасилено и пребито до смърт. Намерено е в дере в селото. Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и по въздух.

Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт. За случилото се тогава разказа и самият Мартин пред камерата на NOVA.

РЕПОРТАЖА ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК.

Издирват осъждан за блудство 21-годишен за убийството на момиченце в Сотиря (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.