Германският канцлер Ангела Меркел отправи сериозно предупреждение

Разпространението на коронавируса по света продължава. Съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо - Софи, също е заразена с COVID-19. Тя се чувства добре и ще остане в изолация. Самият Трюдо няма проявени симптоми, но също ще бъде поставен под карантина за 14 дни.

Кабинетът предлага извънредно положение (ВИДЕО)

Френският президент обяви, че всички детски градини, училища и университети ще бъдат затворени. Макрон призова хората на възраст над 70 години да си стоят вкъщи.

„Тази епидемия, която засяга всички европейски страни и континенти, е най-тежката здравна криза, пред която Франция е изправена от век насам. От понеделник яслите, училищата и университетите ще бъдат затворени поради една проста причина – нашите деца и млади хора, и учените са тези, които пренасят вируса най-бързо”, заяви Макрон.

ПАНДЕМИЯ: Редица световни събития - на път да бъдат отменени

От полунощ и Белгия въведе строги мерки срещу коронавируса. Училища, кафенета, ресторанти и някои магазини ще бъдат затворени.

ИЗВЪНРЕДНО: Нови 7 случая на коронавирус, общо стават 23 в България

Германският канцлер Ангела Меркел отправи сериозно предупреждение. „Намираме се в извънредна ситуация във всякакъв смисъл, по-извънредна дори от банковата криза, защото става дума за здравен проблем. Здравно предизвикателство, за което учените и докторите все още нямат отговор. Нашата работа е първо да спасяваме животи по най-добрия начин и второ да поддържаме икономиката. И двете задачи са предизвикателство”, каза тя.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК