Вътрешният министър смята, че наказанието ще е заради промяната на техническите изисквания

Вътрешният министър Христо Терзийски коментира в парламента проблема при поръчката на автомобилите за МВР, която се разследва от OLAF. Според него той е заради променени спецификациите на автомобилите към по-нисък клас. Терзийски допусна, че наказанието, което вероятно ще бъде наложено на България, ще е заради променени технически изисквания към по-нисък клас автомобили. 

OLAF търси 6 млн. евро от МВР

Терзийски си спомни, че в средата на февруари 2017 (тогава като началник на националната полиция), в мандата на служебното правителство , било взето решение че спецификациите на колите трябва да бъдат занижени.

Предни дни, в рамките на разследването Терзийски получил писмо, с което прокуратурата иска всички материали по слуачая. Текат разпити на служители на МВР.

Сигналите от OLAF са присъединени към разследване у нас за търговия с влияние

Искахме да купим 350 коли от най-висок клас и да са почти еднакви с тези на Гранична полиция, обясни казуса Терзийски. Съвет към тогавашния министър, обаче, взел решение да бъдат занижени критериите, "за да спестим средства на ЕС, от които никой нямаше нужда да бъдат спестени".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА