Кадрите бяха показани в рубриката „Дръжте крадеца"

Четирима души са задържани за серийни кражби в пловдивските села. Полицията е тръгнала по следите на групата, след като в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как мъж тършува в къща, докато собственикът й спи. Видеото беше излъчено и в рубриката „Дръжте крадеца” в предаването „Здравей, България”.

В дома на Манол в пловдивското село Скутаре крадецът се промъква посред нощ, по чорапи, докато мъжът спи. Започва да пребърква джобовете на дрехите му. След като не открива нищо, насочва вниманието си към леглото, но разбужда собственика и побягва.

 

 

„Ако се бях събудил, не знам какво щеше да се случи. За щастие този път крадецът не е успял да вземе нищо. Другаде си бях скрил парите”, разказва потърпевшият. Той за трети път става жертва на среднощен крадец, затова решил да си сложа камера. Досега няма арестувани.

Същата нощ в Скутаре имало още един опит за взлом, докато хората вътре спели. Въпреки охранителните камери и задействалият се СОТ, успяват да оберат и близкия хранителен магазин.

„От витрината няколко луканки и от чекмеджето, от монетника стотинките, левчета, каквото е имало вътре, но няма друга поразия”, обяснява собственикът на магазина Димитринка Добрева.

„Дръжте крадеца”: Непознат тършува в къща, докато собственикът й спи (ВИДЕО)

Крадците обрали и два магазина в съседното село Маноле.

„Взели са алкохоли, пари, различни цигари, храна”, заяви районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Полицията задържа крадците - четирима мъже между 30 и 40-годишна възраст от чирпанското село Черна гора, многократно осъждани за кражби, уточни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Те се придвижвали с влак, набелязвали си село и атакували.

От полицията призоваха кметовете на малките население места да предвидят в бюджетите си средства за видеонаблюдение, което помага при разкриването на подобни престъпления.

„Предприемаме вече мерки с полицията да правим обходи от 2 до 4.30. Сега ще сложим и камерите на улици, на места, където ще могат на момента да ни дават снимки и да ни пращат веднага на телефона”, каза кметът на село Скутаре Стоян Добрев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.