По думите му домашните тестове трябва да бъдат забранени за разпространение в аптечната мрежа

Има опция да се възстанови антигенният тест, но чак към октомври. Пациентите питат защо да плащат за тестове, като са здравноосигурени. Това коментира личният лекар д-р Мирослав Славов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му най-големият проблем е отпадането на безплатния PCR тест. "Поне три пъти са се увеличили заболелите от ковид. Към юни имах 30 активни пациенти, сега имам 61 под наблюдение и 30 излекувани. Домашните тестове трябва да бъдат забранени за разпространение в аптечната мрежа. Хората не изпълняват правилно техниката. При отрицателен тест се създава лъжливото впечатление, че не са болни и разпространяват вируса", сподели той.

COVID-19: Един на всеки четирима тествани е с положителна проба

Според него със закриването на ковид зоните пациент с ковид се разхожда из лечебните заведения, а на места се иска нерегламентирано заплащане. "Пулмолозите са много малко, а на места са само в амбулаторни условия, а не правят прегледи с направление", подчерта медикът. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Репортер: Ирена Рашева

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.