Запознайте се с художничката, която създава и зловещи скулптури

Някои произведения на изкуството честват живота, докато други се занимават с темата за смъртта. Творбите на Наталия Любиенецка съчетават и двете. Родената в Полша художничка прави паяци, жаби и птици от плат и ги превръща в злокобни бижута и скулптури.

ВИЕНСКИ ШИК: Австрийска дизайнерка създава мода с материали от битпазара (ВИДЕО)

Екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” посети Наталия в дома ѝ във Виена. Мястото може да се стори отблъскващо на мнозина, но 37-годишната полякиня го определя като стилно. Споделя, че от дете е очарована от насекомите. А сега продава ръчно изработените си произведения онлайн по целия свят. Любимото ѝ е жаба с оголени черва.

Материалите за творбите си и тяхната презентация художничката намира на битпазари и в антикварни магазини в цяла Виена. В ателието си Наталия показва как създава изкуството си и признава, че често се наранява, но това никога не я е спирало.

Още за необичайното занимание гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.