Картините му са шарени и многостранни, с фокус винаги върху хората и тяхната връзка с природата

Сенегалският художник Соли Сисе е звезда на африканската арт сцена. Малко известно е, че днес живее в малък френски град в Нормандия. С новата си изложба той показва как съчетава влияния от Франция и Африка. 

Картините му са шарени и многостранни, с фокус винаги върху хората и тяхната връзка с природата. Това е първата му изложба в Нормандия. Всички произведения имат нещо общо. "Всички те са "френски бебета", родени са във Франция. Отразяват френското влияние у мен - както човешките аспекти, така и в природата", разкри артистът.

Освен живопис, той създава и скулптури, колажи и експерименти с форми и материали. Почти 30 години развива стила си на рисуване. Днес вече е имал изложби на 4 континента. "Картината ми се създава в момента - мисълта, действието, оцветяването и композицията се случват едновременно. Вдъхновява ме цвят, раждайки мисъл, а така се създава фигура. От няколко часа до няколко седмици отнема създаването", обясни той.

Повече вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.