Зелена светлина за изграждане е дадена от експертен съвет на РИОСВ - Стара Загора

Продължава недоволството на жители на няколко населени места в Старозагорско заради дадено разрешение за изграждане на дървопреработвателно предприятие в Горно Сахране. Опасенията са, че изграждането на цех за производство на формалин в предприятието ще доведе до екологична катастрофа в Долината на розите. Зелена светлина за изграждане е дадена от експертен съвет на РИОСВ - Стара Загора. Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова заяви, че с нейния екип ще направи пълна проверка. А протестиращите заявиха, че ще обжалват решението на местната екоинспекция.

„Следва обжалване решение на ОВОС, ако е положително”, заяви Янко Янков, кмет Горно Сахране.

„От началото до края ще бъдат проверени, както процедурните аспекти, така и принципните условия на самото решение. Така че в крайна сметка да гарантира, от една страна спазване на екологичното законодателство, така че да не се допусне замърсяване и влошаване качеството на околната среда”, заяви Росица Карамфилова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.