Според ген. Тодор Коджейков този тип патрони са в свободна продажба

Заплахата към Алексей Петров стои от повече от 10 години, вероятно е бил приел, че е отминала и нещата са решени от само себе си, но очевидно не е така. Ако той някога е поел определен ангажимент пред голям криминален авторитет и не е изпълнил задълженията си, в този свят не се приемат извинения и не се връщат пари. Разследващите трябва да тръгнат от информацията, която са получили от него по време на първите два атентата. Вероятно е споделил откъде очаква тази атака. Не допускам, че ще се стигне до поръчителя, всичко е направено много професионално. Това каза за "Твоят ден" адвокат Людмил Рангелов.

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров

По думите му едва ли ще се намери и гилза. "Показните разстрели се случват постоянно, мутренските години не са си отивали", посочи той. 

Относно казуса "Дебора" адвокатът сподели, че не се знае по какви критерии съдебните медици в Пловдив са определили черепно-мозъчната травма като временна опасност за живота. "Необходимо е да се установи безсъзнание, за да се определи средна телесна повреда. Трябва да се установи дали има обезобразяване. Това са няколко средни телесни повреди, за които е предвидено наказание до шест години затвор", обясни Рангелов.

Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков смята, че при покушението срещу Петров охраната вероятно е била помолена да се отдалечи. "Това се случва, ако охраняваното лице иска да проведе разговор, да бъде сам. Тогава на охраната се налагат рестриктивни мерки, свързани с неговото спокойствие. Колкото и добре да се пази едно лице, ако не се спазват закономерностите в охранителната дейност, ще се получи пробойна. В службите работят големи професионалнисти и не вярвам някой да е пропуснал информация, ако е имало такава", обясни той.

Според него хидрошоковите патрони са с кухи върхове и приемат формата на гъба при съприкосновение с тялото на човек. "Може да се купят във всеки един оръжеен магазин. Не са строго секретни патрони, направени в лаборатория. Когато влезе в тялото, се сплесква и намалява скоростта си, нанася сериозни поражения. Навиците на Петров му са следени дълго време", заяви Коджейков.

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК