Мъжът е задържан за 72 часа

Развитие по скандалния случай от Пловдив с агресивния шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус, който се е движел след него. След като пострадалият водач разказа в сряда сутрин  в „Здравей, България“ за неприятния инцидент, полицията установи нападателя, а прокуратурата му повдигна няколко обвинения. Шофьорът на микробуса – Артур Мол, получи наранявания по лицето и ръката от счупените стъкла. Агресията беше заснета на видеоклип, който обиколи социалните мрежи.  Нападателят е 43-годишен мъж от Пловдив и с прокурорско разпореждане  е задържан за 72 часа.

„Причината за саморазправата е, че обвиняемото лице се е подразнило и е счело за опасна маневра на пострадалия шофьор. След това е предприело изпреварване, блокирало е пътя на автомобила, който е управлявал пострадалия, и незабавно се е насочил към него, удряйки с длан стъклото на шофьорската врата на микробуса”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор разби с ръце стъклото на бус в Пловдив

Той уточни, че нападението е станало около 17 часа на 23 октомври на ул. „Академик Петър Динеков” в града под тепетата. „Пострадалият е успял да заобиколи блокирали го автомобил и отдалечавайки се на безопасно разстояние, е подал сигнал на спешния телефон 112. След това полицията е реагирала и в четвъртък обвиняемия е бил установен и задържан”, подчерта Петров.

По думите му на мъжа са повдигнати три обвинения. „Първото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. Следващото е за лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди. И третото обвинение е за повреждане на чужда движима вещ. Предвиденото наказание за хулиганството и повреждането на чуждо имущество в закона е предвидено наказание е до 5 години лишаване от свобода. Телесната повреда е по-леко наказуема”, посочи прокурорът.

Петър Петров подчерта, че обвиняемият не е криминално проявен и няма нарушения на пътя. „Твърдо ще спазваме принципа на нулева толерантност към всякаква проява на агресия и насилие, независимо къде се случват те", допълни той. 

Повече по темата гледайте във видеото.