Избягал от България, защото изпаднал в паника

Рангел Бизюрев, заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, вече е в България. Той беше екстрадиран късно снощи с полет от Кралство Дания през Мюнхен, а днес вече се изправи пред съда в Пловдив.

Бизюрев даде пълни показания при почти 5-часов разпит. Според неговата версия в основата на убийството стои обида. Предната вечер чул неприятни квалификации по свой адрес и поискал да се срещне с Димитър, за да изяснят отношенията си. Вместо диалог, се стигнало до спор. Рангел нанесъл четири удара по тялото на Димитър – за да го сплаши. Пред разследващите обяснил, че младият мъж бил мъртъв, когато го е заровил. Избягал от България, защото изпаднал в паника. 

Майката на убития Димитър от Цалапица: Смятаме, че има още замесени в това зверство

Адвокатът на Бизюрев - Димитър Колев, поиска той да бъде пуснат под домашен арест с електронна гривна. Съдът отказа, защото има опасност той да се укрие, да извърши ново престъпление, както и да повлияе на показанията на останалите свидетели. Защитникът обясни, че става дума за инцидент. С Димитър влязъл в пререкание заради отправени обиди. Но отрича в нанасянето на ударите да са участвали близнаците.

„Един свидетел е заявил на Рангел Бизюрев, че Митко предната вечер го е обидил няколко пъти. Искал да разговаря с него и са се срещнали. Бизюрев не отрича, че е нанесъл четири удара, но отрича тези удари да са били насочени в областта на главата”, каза Колев. 

Майката на убития Димитър заяви, че не вярва на тази версия и поиска ново разследване. „Митко как се закопа на 40 см? Всички са участници. Трябва да бъдат извършени качествени разпити, разследване – всичко”, заяви Атанаска Бакалова.

Разпитват основния заподозрян за убийството в Цалапица

Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли миналата година в с. Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемият Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase