Нападението е било в мол

Шестима души бяха убити в австралийския град Сидни при нападение в търговски център. Има и ранени, сред които дете на 9 месеца. Състоянието на някои от пострадалите е тежко.

Нападателят е мъж, въоръжен с голям нож. Първоначалната версия на властите е, че вероятно не става дума за терористичен акт, но това не се изключва напълно.

Атака с нож в Бордо, има жертва

Въоръженият мъж е нападнал посетителите на голям търговски център, недалеч от популярния плаж Бондай. Очевидци казват, че е бил застрелян от полицайка, отзовала се на сигнала за нападение. Министър-председателят на Австралия я нарече "герой". 

"Полицайката извика: "хвърли го" и след това го застреля. Ако не го беше свалила, щеше да продължи. Беше обезумял. След това тя отиде и му оказа първа помощ", каза свидетелят на атаката Джейсън Доксън.

Властите са разпознали 40-годишния мъж, който имал полицейско досие. Полицията каза, че не знае какви са мотивите му и приканя да не се правят спекулации по темата.

“Имаме известна информация за този човек, но все още потвърждаваме окончателно самоличността му. Ако наистина е този, за който си мислим, смятаме, че мотивацията му не е идеологическа. С други думи - не говорим за терористичен акт”, обясни полицейски комисар на Нов Южен Уелс Карън Уеб.

Нападателят е действал сам и след елиминирането му няма допълнителна опасност за населението, обяви полицията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase