Лекарите обикалят населени места, останали без здравна помощ

Медицински специалисти, работещи към хуманитарната организация на САЩ Project Hope оказват необходимата здравна грижа на много хора от района на Донец в Украйна. За благотворителната инициатива разказва Voice of America.

В град Лиман всеки ден десетки пациенти очакват да получат лекарска помощ от пътуващите медици. От началото на войната на Русия в Украйна в поликлиниката няма кардиолог. Благодарение на Project Hope пациентите все пак успяват да получат медицинска помощ. Те споделят, че преди се е налагало да ходят до Славянск, за да посетят доктор, но сега са много облекчени. В градчето идват лекари от Крематорск.  

Между войната и ежедневието: Как по-възрастните хора в Украйна се справят с трудностите (ВИДЕО)

Програмата оказва подкрепа на много нуждаещи се. Сред тях е Димнич, която споделя, че много често работят под обстрел. Участниците в Project Hope разказват, че освен здравни грижи успяват да осигурят на местните хора горива, бутилирана вода и хигиенни принадлежности. 

Досега Project HOPE е събрал 46 мобилни медицински екипа. Те помагат на жители на отдалечени и крайбрежни села и градове, които не могат да стигнат до клиника. 

От началото на войната, лекарите, включили се в кампанията, са успели да помогнат на над 24 000 души само в Донецка област. Организацията е предоставила медицинско оборудване и лекарства на жителите на района на стойност над 12 милиона долара, посочват от VOA.

Лекар, избягал от режима в Русия, не може да практикува професията си у нас

Още новини от Voice of America.

В сърцето на войната: Американски магнат строи домове за разселени украинци (ВИДЕО)

Да ти подарят нов дом: Разселени украинци получават шанс за нов живот

Благородство по време на война: Доброволци в Киев се грижат за бездомни животни

Разделени от войната: Украинските семейства, които не знаят кога и дали отново ще бъдат заедно

"Не искам да попадна в затвора": Бъдещето на руските стипендианти на "Фулбрайт"

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America