Автор на произведението е 16-годишният Денислав...

 

Хората, които пътуваха с бързия влак от Варна за София, станаха свидетели на първото у нас театрално представление на релси. Инициаторите на идеята не са професионални актьори, а ученици от Езиковата гимназия в Търговище.

 

Срещата на екипа на Новините на Нова с ученическата театрална трупа започна от гарата в Плевен.

 

В постановката „Светът е малък" участват осмина актьори. Авторът на пиесата е 16-годишният Денислав, който също има роля в творбата си. Постановката се играе изцяло на английски език, а в основния сюжет се разказва за среща между стари познати във влака. И всичко това е вдъхновено от духа на „Ориент експрес".

 

„Става въпрос за една любовна изневяра, която се разкрива точно като случайна среща във влака", поясни Ренета Стоименова, учител по английски език. 

 

Историята се заплита още повече, когато се появява старата любов на главната героиня, който впоследствие се оказва и баща на детето й.

 

Пасажерите на бързия влак от Варна за София се срещнаха още с образите на полицай, махараджата на Рива и неговата съпруга. За първи път монотонната атмосфера във влака се превърна в приятно и необикновено преживяване за пътниците.

 

Репортер: Мария Димитрова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.