Преди 3 месеца пиян младеж без книжка катастрофира и уби двамата си спътници в Разградско

Протест и подписка на хората от разградското село Езерче накара съда да промени свое решение. Преди три месеца пиян младеж без книжка катастрофира и уби двамата си спътници. Хората се вдигнаха на протест за по-бързо производство и по-сурова мярка за неотклонение. От три дни мярката е променена – от парична гаранция на домашен арест.

 

Хората в Езерче са обидени от отношението на 18-годишния Мехмед, който без книжка и много пиян отне живота на двамата си приятели Ахмед и Исмаил. Дори и след катастрофата приятелите му го виждали често да се забавлява и отново да пие и кара.

 

Затова хората в Езерче преди седмица излязоха на протест и дадоха показания. Повече от 700 човека направиха подписка. От прокуратурата в Разград ни увериха, че от петък мярката на Мехмед Топалов е променена – от 5000 лева парична гаранция на домашен арест. Въпреки това вчера бил забелязан да шофира.

 

Потърсихме Мехмед, който трябваше в събота да е у дома си под домашен арест. Майка му обаче каза, че го няма. Близки на двете момчета продължават да искат максимална присъда за Мехмед Топалов.

 

Репортер: Олга Василева