Две момчета се скарали в тоалетната по време на учебните занятия в петък следобед

Осмокласник е настанен в хасковската болница със счупен нос след сбиване със съученик по време на междучасие. Инцидентът станал малко преди учениците в хасковското село Малево да си тръгнат към къщи. 

 

Двете момчета се скарали в тоалетната на училището по време на учебните занятия в петък следобед. Преди сбиването момчета седели на един чин.

 

Според Атанас Георгиев двамата са започнали да се дразнят и да се псуват. Атанас твърди, че не помни повода. Другият участник в свадата обаче има различна версия. Наско обиждал братовчед му и след това започнал да ругае майка му.

 

Сега момчето съжалява за сбиването. След инцидента се наложило Наско да бъде опериран. От училището обясниха, че за първи път имат подобен случай. 

 

„Ако евентуално стане в двора, ние ще го видим, но те са издебнали и са отишли в тоалетната, там няма как да ги видим”, обясни възпитателят Тихомир Тодев.

 

„Оттук нататък подаваме жалба и чакам съдействие от Районен съд – Хасково. Той учи карате и в буквалния смисъл на думата се опитал върху него да се упражнява”, каза Албена Георгиева, майка на Атанас.

 

„Моят син никога не удря първи, никога не посяга без да го предизвикат”, обясни Албена Илиева, майка на Александър. 

 

Предстои педагогически съвет в училището да разгледа случая и да наложи наказания. 

 

Репортер: Димитър Иванов