Той каза, че не е получил призовка за разпит, но е на разположение

Министърът на отбраната Николай Ненчев е готов да даде обяснения пред разследващите във връзка с предложения му подкуп за ремонт на военни самолети.

 

Той заяви това в Хасково по време на официалното изпращане на българска рота в Афганистан. 60 военнослужещи заминават в средата на следващата седмица за Кандахар, за да участват в охраната на летището. Министърът отказа да коментира подробности по скандала с подкупа. Той каза, че не е получил призовка за разпит, но е на разположение.

 

„Няма нужда дори от призовки, известни са адресът и телефонът ми, така че няма нужда от призовки”, каза той.

 

 

На въпрос дали той се притеснява от това, което се е чуло като обвинения в общественото пространство срещу него - че не е дал информация пред разследващите органи за това предложение, което се е случило тогава, той отвърна: „Направих публично изявление, неслучайно мисля, че това е най-добрата форма. В момента, в който бъда призован, ще дам информация.”

 

Преди седмица прокуратурата заяви, че започва проверка за предложен подкуп на военния министър Николай Ненчев.

 

"Предложиха ми процент, за да подпиша поддръжката на МиГ-29“, казва за вестник „Сега” министърът.

 

В интервюто за изданието той излага факти относно среща с неназовани лица, предали му предложение за заплащане на "сериозни проценти“ при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. Ненчев твърди също, че спрямо него са били отправяни и заплахи за живота във връзка с работата на сега заеманата длъжност. 

 

Още от коментара на Ненчев тогава си припомнете тук: