Мъжът е пребит с метален прът, а жена му е била вързана

 

Трима маскирани биха и ограбиха младо семейство от град Угърчин. Задигнати са 6000 лева и 150 грама златни накити. Мъжът е пребит с метален прът, а жена му е била вързана. 

 

Това се случва преди броени дни и се оказа, че има както предистория, така и продължение - вчера пред съда в Луковит. Стара вражда ли е в основата на обира провери екип на „Здравей, България”.

 

Красимир Марков е на 35 години, а съпругата му се казва Елена. Занимават се с търговия и дърводобив. Живеят в своя дом в Угърчин с четирите си деца. След среща с приятели се прибират към 4.00 часа сутринта на 9 април. Час по-късно маскирани лица ги събуждат.

 

Според потърпевшите обирът е свързан с жител на Угърчин, с който Красимир има стара вражда за жена му Елена. Той се казва Петко Шарков. Екипът на Нова го потърси, но се оказа, че не е в града, а в ареста на полицията в друг град - Луковит. 

 

Попаднал там вчера следобед за нападение над Красимир след разглеждане на старо дело от 2013 г. - отново за посегателство върху него.

 

Брачната халка на Красимир липсва. Свалена е от маскираните обирджии. От полицията и прокуратурата в Ловеч потвърдиха за случилото се. Все още извършителят на обира е неизвестен. Петко Шарков обаче действително е задържан в полицията. Тепърва ще се изяснява дали е поръчал обирът, така както твърди потърпевшото семейство.

 

Репортер: Мартин Георгиев