Защо мъж уби с нож жена си, докато е зад волана?

 

Русенец уби по жесток начин съпругата си от ревност. Бейхар намушкал многократно 30-годишната Джейлян с нож след скандал в колата им. 

Още по темата

 

„В известен смисъл жертвата и насилникът живеят в една симбиоза и това е парадоксалното. Най-вероятно е имало домашно насилие, предизвикано от ревност. Интересното е, че отношенията в това семейство също са били специфични, имайки предвид разказите, че жената е била много динамична и целеустремена, а мъжът ѝ - точно обратното. Това съчетание създава потенциал от конфликти между двамата”, коментира в „Здравей, България” криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

 

„Ревността е тъмната страна на любовта. Когато има сериозно разминаване в други пластове на взаимоотношенията, се получава този парадокс, за който говоря. Постепенно любовта се превръща в омраза. Това нещо избухва циклично, тоест, ревността и домашното насилие са процес на натрупване”, обясни психологът.

 

По отношение на начина на самото убийство, той коментира, че ножът е оръжието на отмъщението.

 

 

Съседите на двойката разказаха, че са били нормално младо семейство. Общували са повече с жената, отколкото със съпруга й, който е странял от тях. Те разказаха още, че тя се е оплаквала от ревността на мъжа си.

 

Предстои окръжната прокуратура в Русе да излезе с изявление за това дали ще бъде повдигнато обвинение срещу Бахар.  

 

Репортер: Мартин Георгиев