Автомобилът се озовал в канавката на магистрала "Тракия"

Семейство се размина на косъм от смъртта на автомагистрала "Тракия", но с акт за нарушение. Джип с германска регистрация избутал от пътя колата и я пратил в канавката.

Съпрузите оцелели по чудо. Отървали се невредими, но с глоба. Според полицаите жената, която е шофирала в момента на инцидента, е виновна за него, защото загубила контрол над автомобила. Според свидетели обаче причината е друга.

Удариха българска кола, спряла аварийно на магистрала в Унгария (ВИДЕО)

От МВР подозират, че шофьорът на джипа може и да е напуснал страната. Въпреки това ще го потърсят, макар и със закъснение.

44 души пострадаха при катастрофа на автобус в Германия

„Полицаите, пристигнали на мястото на инцидента, са видели само един катастрофирал автомобил. От следите и от ситуацията на място са преценили, че водачът е загубил контрол над колата и е напуснал автомагистралата. Хората са обяснили, че имало автомобил, който ги е притеснил, но не са могли да го опишат, нито да посочат неговата марка. Сами разбирате, че не можем да спрем всеки чужд автомобил, който се движи по автомагистралата, при положение, че сега има огромен гастарбайтерски поток. Ако се знае марката или цветът на колата, тогава може и да се предприеме нещо”, коментира Росен Рапчев, началник на сектор „Пътен контрол” към ГД „Национална полиция”.

Трима ранени при сблъсък на градски автобус и багер (ВИДЕО)

Той отчете, че от началото на лятото е намалял общият брой загинали и пътно-транспортни произшествия в сравнение с 2016 г. През юни 2016 г. катастрофите са били 741, а през юли – 778. За сравнение - през юни 2017 г. инцидентите на пътя са 662, а през юли – 710. Понижил се е и броят на загиналите – на 61 човека през юни и 84 човека през юли 2017.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.