Панчо Карамански успява да се реализира в музикалния свят като диджей

Тази седмица показваме втората вдъхновяваща история от кампанията на УНИЦЕФ  и NOVA за талантливи деца и младежи с увреждания  – „С очи за всички.” Едно незрящо момче успява да се реализира в музикалния свят като диджей.

Братя Аргирови: Завърнахме се на музикалната сцена с гръм и трясък

Панчо Карамански е на 28 години от Пловдив. Ражда се с нарушено зрение. След инцидент в училище, ослепява напълно. Това обаче, не го отказва от живота, а напротив. Сега се е отдал на музиката като диджей и продуцент.

„След като загубих зрението си, открих диджейството за себе си. Много се увлякох по тази професия и това определи целия ми живот. Реших да се занимавам с пускане на музика по клубове, после реших да правя собствена музика и след като се научих как аз да правя музика, започнах да преподавам на други хора с нарушено зрение как да правят музика”, разказва той.

Компютър от ново поколение помага на деца с увреждания да посещават училище

Карамански повече от 15 години е в музикалната сфера. Участвал е в много мастъркласове из Европа. Там получава признание за таланта си от най-добрите тонрежисьори в света. Запознава се й с известен  продуцент от Лас Вегас, който му казва, че най-голямото му предимство е, че е незрящ и твори музика.

„Вдъхновяват ме хората, които имат много потенциал и го изявяват. Вдъхновяват ме хора, които искат да постигнат нещо и най-силно се вдъхновявам тогава, когато съм на сцената и пускам музика в някой клуб или голямо събитие”, каза още той.

Репортер: Дилян Калчев

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.