Мисията ни е в контакт с местните власти и полиция

Няма данни за пострадали български граждани при експлозията в сграда в центъра на Мадрид по информация на посолството ни в испанската столицата. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая, уточняват от МВнР.

Взрив в Мадрид, има загинали (ВИДЕО)

Към момента по данни на местните власти има трима загинали, един човек е в неизвестност и десетки са ранени. Няма пострадали в намиращите се  в близост до засегнатата сграда дом за възрастни хора, училище и параклис. На мястото на инцидента са полицейски екипи, екипи на пожарните служби, както и хеликоптери в готовност за незабавни действия при необходимост.

По първоначална информация причина за експлозията е изтичане на газ при извършване на ремонтни дейности.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Мадрид на телефони: +34 913455761; +34 913456651. Дежурен телефон в извънработно време за спешни случаи: + 34 678 013 846.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.