Тя ще може да се поставя на лица над 18 години

САЩ разрешиха ваксината на Johnson & Johnson. Тя ще може да се поставя на лица над 18 години. 

Това е третата одобрена ваксина за употреба в страната и здравните експерти се надяват, че с нея ще се ускори процеса на ваксинация. Препаратът се произвежда от белгийската компания „Янсен”, подразделение на Johnson & Johnson. Една доза от него е показала 85% защита срещу най-тежките форми на COVID-19 при масово изследване, обхванало три континента. Защитата остава силна дори в страни като Южна Африка, където се разпространяват най-заразните мутации на вируса.

Препаратът на Johnson&Johnson има предимството да се съхранява в обикновени хладилници. Освен това, се поставя само една доза.

По-малък брой ваксинирани за последното денонощие

„Видяхме ясни и убедителни доказателства, че ваксината се понася добре и има приемлив профил на безопасност. И най-важното е, че е изключително ефективна срещу COVID-19. За мен е ясно, че известните ползи значително надвишават известните рискове и ваксината отговаря на критериите за разрешение за спешна употреба”, каза експертът по ваксини Грегъри Поланд.

Тереза Мей се ваксинира срещу COVID-19 (СНИМКА)

ЕВРОЛИДЕРИТЕ СЕ ДОГОВОРИХА: Ваксинационни паспорти до началото на лятото

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.