Той е опитал да прикрие престъплението с пожар и да избяга с краден бус

Съдът остави в ареста 24-годишния Илия Априлов, обвинен в двойното убийство на родителите си, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Разследване: Двойно убийство в Благоевград, прикрито с пожар?

Априлов влезе в съдебната зала, окован във вериги. Той обясни, че преди 10 дни му е бил изписан антибиотик, който е повлиял на психическото му състояние. За нощта на трагедията мъжът обяснил, че има откъслечни спомени, като непрекъснато повтарял, че не знае какво се е случило. На излизане от залата обаче, пред журналистите той заяви, че съжалява, че е убил родителите си.

"Аз изпих някакъв антибиотик и всичко, което се случи, беше, че в момента не знам какво става, за един ден ми се промени целият живот, това не съм аз. Вече осъзнавам какво се е случило, след като полицаите ми обясниха. Съжалявам, разбира се, как няма да съжалявам, това… аз съм убил майка и баща", сподели Априлов пред журналисти.

Според прокуратурата убийството е станало с тесла, с която са нанесени жестоки удари в главите на мъжа и жената. От държавното обвинение съобщиха и подробности за жестокото престъпление, което потресе града.

Малко след полунощ на 4 октомври е постъпил сигнал за възникнал пожар в жилище в ж.к. "Ален мак" в града. При пристигане на място пожарникарите намерили вратата на апартамента отворена. При потушаването на огъня са били открити телата на две лица. Самоличността им е установена – 60-годишният В.А. и съпругата му Б.А. на 53 години. Двамата са имали рани по главите, а в апартамента е бил открит и предметът, с който вероятно те са причинени.

Откриха предмета, с който е извършено двойното убийство в Благоевград

Няколко часа по-късно, около 4.00 часа, е постъпила информация за самокатастрофирал микробус в района на Кресненското дефиле. Превозното средство е управлявано от сина на жертвите - 24-годишният Илия Априлов. Той не е пострадал при катастрофата. По първоначални данни мъжът е откраднал буса. Според криминалистите извършителят е опитал да прикрие престъплението с пожар, които избухнал в нощта срещу понеделник.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.