Водачът имал шофьорска книжка от 3 месеца

Пускат под гаранция от 1000 лева шофьора, прегазил дете на пешеходна пътека в Лясковец. 31-годишният учител по физическо възпитание и фитнес-инструктор вече е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Шофьор блъсна и уби 12-годишно дете в Лясковец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инцидентът от снощи потресе град Лясковец. 12-годишно момче почина на място, след като беше блъснато на централната улица в града в близост до пешеходна пътека. Детето е карало колело, когато е ударено от младия шофьор с книжка от няколко месеца.

„Личното ми мнение е, че не беше достатъчно осветено за централна улица на града. Детето не е имало светлоотразителна жилетка. Има следи от спирачен път, те ще бъдат изследвани в хода на експертизата. Млад шофьор е - 31-годишен и от няколко месец има свидетелство за правоуправление. Размерът на гаранцията е съобразена чисто съдебно минало и с факта, че пробите за наркотици и алкохол са отрицателни”, заяви Даниела Харитонова, наблюдаващ прокурор.

Тази вечер жители на града излизат на протест с искане улицата да бъде осветена, а пешеходните пътеки – повдигнати. Подобно решение е било гласувано преди три години, но не е изпълнено от общината. Окръжната прокуратура ще проверява и този факт, както и всички обстоятелства, около трагичния инцидент.

Кметът на общината отказа коментар пред камера. Но отрича по централната улица на Лясковец да има проблем. 

Ограничението по въпросната улица е 40 км/ч. Сигнални писма за неспазване на тази скорост има от Пътна полиция до кмета на града, за да се поставят повдигнати пешеходни пътеки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.