Вижте част от организираните събития

Мащабни тържества в Китай по повод Фестивала на фенерите. В цялата страна се състояха ослепителни шоута с фенери, фолклорни представления, оперни акценти и други разнообразни събития.

Празнуван на 15-ия ден от първия лунен месец, Фестивалът на фенерите бележи последния ден от празненствата за Лунната нова година в Китай.

Прочутият „леден град“ Харбин в североизточната китайска провинция Хейлундзян също стартира своя фестивал с огромен набор от ледени скулптури.

ЗАБАВНИ КАДРИ: Бебета панди похапват бамбук (ВИДЕО)

В град Тайджоу, провинция Дзянсу в Източен Китай, артисти изнесоха грандиозно традиционно шоу с нагорещено желязо, произвеждайки вълна от искри, приличащи на фойерверки.

Междувременно в крайбрежния град Кингдао в източната китайска провинция Шандонг бяха проведени поредица от дейности, включително танц на дракони, шоу с фенери и светлинни ефекти.

Грандиозно шоу с фойерверки, съчетано с танци на дракони и лъвове, повдигна празничното настроение на Фестивала на фенерите в окръг Юцин в град Зуни, югозападна китайска провинция Гуейджоу в събота.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.