Четвъртъкът от третата седмица на ноември е моментът, в който се отваря първата бутилка

По стара традиция на французите, четвъртъкът от третата седмица на ноември е моментът, в който се отваря първата бутилка от реколтата на младото вино. Празникът на божолето беше отбелязан и в София, организиран от Френско-българската търговска и индустриална камара. Гостите на събитието имаха възможността да вкусят от плодовите нотки на популярното младо вино.

Вино, вкус и традиция: Парижани посрещнаха новата реколта „Божоле Нуво” (ВИДЕО)

„Днес нашата Френско-българска търговска и индустриална камара организира един празник на Франция. Нашите 300 членове посрещат техните партньори и гости за отваряне на първата бутилка „Божоле Нуво”. Така спазваме една значителна френска традиция, която съществува вече повече от 70 години”, заяви Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на ФБТИК.