Ще бъде ли обявена и грипна ваканция за учениците?

Обявиха грипна епидемия в област Бургас. Ваканция за учениците обаче няма да има, тъй като броят на болните деца спадал и в момента те са по-малко, отколкото в последните две седмици.

Заради грипната епидемия в Бургаско са преустановени плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета. Забранени са всички профилактични прегледи и имунизации,както и свижданията в лечебните заведения. В детските градини се извършва засилен филтър при приемането им.

Грипът настъпва: Седем са вече областите, обявили епидемия (ОБЗОР)

„Имаме 238 случая на 10 хиляди. Най-засегнати са децата от 0 до 14 години, а най-малко - хората от 30 до 64 години. Положителните проби за грип А са 28. Нямаме грип Б, той е характерен за опашката на епидемията”, каза д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас

„Не допускаме на територията на детската градина деца със симптоми. Същото важи и за персонала. В момента работим с под 50% от капацитета на учебното заведение”, поясни София Димитрова, директор на детска градина.

София-област вече също е официално в епидемия. Въвеждат се редица мерки срещу разпространението на заразата. Медицинските прегледи при приемането на деца в детските градини и училищата са засилени.

Още по темата гледайте във видеата.