Техеран се закани, че ще бъде отмъстено "със същия мащаб и жестокост"

Иран обвини Израел в убийството на двама ирански генерали и петима офицери в Сирия. Техеран твърди, че висшите военни са загинали при израелски въздушен удар по консулството на Иран в Дамаск.

Израел, който рядко признава, че нанася подобни удари, заяви, че няма коментар за последната атака в Сирия. Техеран се закани, че ще бъде отмъстено "със същия мащаб и жестокост".

 

 

Нападението изглежда е знак за ескалация на израелската агресия срещу ирански военни служители и техните съюзници в Сирия. Тенденцията се засили особено след атаките на 7 октомври срещу Израел от групировката "Хамас", която получава пари и оръжия от Иран.

Украйна беше подложена за поредна нощ на интензивен руски обстрел

„Трябва да дадем сериозен отговор на тази акция, какъвто дадохме по време на убийството на генерал Солеймани, и този отговор трябва да достигне до целия свят”, казва жителят  на Техеран Мохамад Разави.

„Определено трябва да има твърд отговор на това действие. Да седим спокойно изобщо не е правилно, защото Израел ще се осмели да атакува още повече цели и може да си каже: „Защо не Техеран следващия път“? Трябва да се отмъсти подобаващо”, посочи друг жител на Техеран
Косар Адами.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase