Вижте бебето леопард

Бебетата в зоопарка във Варна се увеличиха с още едно. Съвсем наскоро там беше представен най-новият обитател - женският леопард Марго.

Малкото се роди в края на юли. Дивата котка все още е срамежлива и избягва обективите на камери и фотоапарати. Тя е плод на любовта между 11-годишната Киара и 12-годишния Амир. През първите седмици от живота на Марго в клетката ѝ влизали само ветеринарни лекари и гледачите ѝ, сподели директорът на зоопарка Иванка Стоянова.

Представиха бебето леопард Марго във Варненския зоопарк (СНИМКИ)

„В момента бебето има нужда от много игри, защото тепърва развива костната си система. Прекарва все повече време навън и минава прегледи всяка седмица. Тежи 4 кг., а се роди едва половин”, посочи уредникът зооколекция в Зоопарк-Варна Нора Люцканова. Сега малкото животно е на смесено хранене - суче, но вече е опитвала няколко вида месо.

През лятото зоологическата градина се похвали с бейби бум. От началото на годината на бял свят се появиха 68 бебета. Сред тях са двама представители на леопардите, четири бенгалски тигърчета, камили, сив вълк и кенгурута.

Повече гледайте във видеото.