В Катерини задържаха роми, опитали се да регистрират чуждо дете като свое

Гръцката полиция разкри случай, подобен на съдбата на малката Мария. Органите на реда в град Катерини са задържали двама роми, след като открили в дома им момиченце и било установено, че те не са биологичните му родители, информира изданието GR Reporter.  

 

Арестувани са мъж на 59 години и жена на 58. Детето е с акт за раждане, издаден в Атина, а жената два пъти се опитвала да го регистрира в общината в Катерини. Срещу двамата, които са съжителствали без брак, са повдигнати обвинения за отвличане и фалшифициране на документи.

 

Пред следователите ромите заявили, че са получили бебето от 41-годишна жена, също от ромски произход, която вече е в затвора. ДНК-изследвания потвърдили, че момиченцето не е свързано с никой от тримата. Бебето е на 10-месечна възраст и е в добро състояния, като временно за него се грижат в градската болница в Катерини.

 

Всъщност жената, за която ромската двойка твърди, че е им е дала бебето, е мнимата майка на малката Мария, която бе открита през октомври в ромско семейство в град Фарсала. В момента тя се намира в затвор в Коридалос.

 

"Русия ангел", както стана известна Мария, е настанена в детски дом на неправителствена организация. Делото за нейното попечителство ще се гледа на 18 март.