Предстои пленум на левицата

Днес предстои пленум на БСП. Официалният дневен ред предвижда теми като алтернативния бюджет на левите за догодина, следващият партиен конгрес и подготовката за евроизборите. Неофициално се очаква вътрешнопартийната опозиция да атакува лидера Корнелия Нинова.

Депутатът от БСП  Стоян Мирчев обясни в ефира на „Събиди се”, че при провеждането на пленумите в  партията, винаги има спорове и дебати.

БСП предложи алтернативен бюджет за 2019 година

„Точно затова ние се превръщаме в алтернатива, защото в тези спорове се ражда истината и тези решения, чрез които ние можем да видим държавата такава, каквато искаме да бъде”, добави той.

„Днес ще обсъждаме алтернативния бюджет за 2019 година, на какво трябва да отговарят кандидатите ни за евроизборите, защото реално там трябва да покажем, чрез нашите кандидати, истинската алтернатива на управлението на ГЕРБ и трябва да изберем подходящите личности, които ще представляват държавата”, обясни Мирчев.  

Свиленски: БСП няма да се регистрира в пленарната зала

Предсрочни избори може да има и преди европейските, прогнозира Мирчев.

„Предсрочни избори ще има със сигурност, тъй като самите държавни системи започват да колабират  и точно тези скандали показват това. Виждате, че протестите са ежедневни и то има по няколко протеста на ден”, коментира депутатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.