БСП ще се сблъскат с реалността по време на европейските избори, заяви Тома Биков

И при БСП, и при ГЕРБ желаното се приема за възможно, което винаги води до сблъсък с реалността в един момент. БСП ще се сблъскат с реалността по време на европейските избори, когато българските граждани ще кажат кой искат да ги управлява. Това каза в ефира на „Събуди се” депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той беше категоричен, че няма да се стигне до предсрочни избори: „Евроизборите са такъв изход на напрежението, в който хората ще могат да кажат своето мнение в едни междинни избори в средата на мандата, точно две години след предсрочните парламентарни избори. Те са тези, които променят политическата ситуация”.

Депутат от БСП: Предсрочни избори ще има със сигурност

„Когато БСП поемат управлението  на страната, те пренасят своите вътрешнопартийни разделения на държавно ниво и въвличат цялата държава в  тези кървави пленуми, които в момента, в който БСП управлява, стават изключително важни за държавата. При Жанвиденовото време тези пленуми доведоха до фалит на държавата. Струва ми се, че те не се възползват от позицията си на опозиция, за да се подготвят истински за управлението и да знаят какво да правят, когато поемат властта ”, заяви депутатът на ГЕРБ.

Биков коментира и протестите в страната: „Не мисля, че се случва нещо драматично по отношение на протестите, нито имаме някаква предреволюционна ситуация. Всеки има право да протестира. Ние се отнасяме с разбиране към всеки протест и се опитваме и да решим проблемите, заради които протестират”.

През изминалата седмица главният прокурор поиска депутатските имунитети на шестима членове на парламента, а вчера Елена Йончева направи изявление, че главната прокуратура е образувала дело по сигнал на Делян Добрев, Антон Тодоров и Тома Биков. Депутатът от ГЕРБ коментира: „Ние дори не сме си позволили да кажем, че Елена Йончева пере пари, прави далавери и т.н. Казахме, че е съмнително, че тя участва с 5000 лева, съдружникът й участва с 350 хил. лева и накрая се оказва, че имат равни дялове във фирмата. Казахме прокуратурата да го провери.  Това, че е тръгнала прокуратурата да го проверява е нещо логично и нормално. Ако няма от какво да се притеснява, няма никакъв проблем. Същото важи и за нашия депутат Борис Кърчев, който също го проверяват.

Цялото интервю вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.