„Много професионалисти започват да използват мобилния си телефон и правят кадри, които са достойни за списание", каза фотографът Димитър Караниколов

Мобилната фотография все повече се използва и в професионалната сфера. София е домакин  на изложба изцяло със снимки, правени с мобилна техника. Вече всеки има телефон в джоба си и това дава шанс да се открият скритите фотографски таланти.

Как са се обличали българите в началото на миналия век?

„Много професионалисти започват да използват мобилния си телефон и правят кадри, които са достойни за списание, за изложби, за печат. Изложени са най-добрите кадри от българските участниците в конкурса. Много е трудно да отсееш 50 кадъра от общо 7000. Постарахме се да изберем разнообразни кадри и такива, които показват различни характеристики”, каза фотографът Димитър Караниколов.

В изложбата попадат избрани творби от български автори, подадени за участие в регионалния конкурс за мобилна фотография „Huawei InFocus Awards 2019”. Желаещите могат да ги разгледат в галерията на улица „Съборна” 3 между 2 и 7 септември. На 8 септември ще бъдат обявени победителите.  

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.