Социалната мрежа съобщи, че са били нарушени правилата ѝ

Twitter блокира днес акаунт, свързан с върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей, само часове след като в него е бил публикуван фотомонтаж с играч на голф, който прилича на бившия президент Доналд Тръмп и е мишена на дрон.

Twitter блокира акаунта на Доналд Тръмп за постоянно

Фотомонтажът е придружен от призив за отмъщение за убийството на ирански генерал Касем Солеймани, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Социалната мрежа съобщи, че е блокирала акаунта, тъй като са били нарушения правилата й.

„Отмъщението е неизбежно. На убиеца на Солеймани и на този, който нареди убийството му, трябва да бъде отмъстено”, гласи посланието.

Постът, качен в акаунт на фарси с линк към уебсайта на Хаменей, съдържал текст от изказване на аятолаха от декември, в което той предупреждава, че „отмъщението е неминуемо”.

Twitter блокира акаунта на ваксината "Спутник V"

Тази реч възобнови заканите за мъст преди първата годишнина от убийството на генерал Касем Солеймани при американска атака в Ирак.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА