Произшествието е станало до кръвния център в града

14-годишно момче беше блъснато от лек автомобил тази сутрин на в близост до болница в Бургас. Пострадалото момче и негови приятели отивали на училище, когато върху тях връхлетял автомобил. Зад волана бил 62-годишен лекар, който отивал на работа в Университетската болница в града

Снимка: БГНЕС

Инцидентът е станал около 7:30 часа сутринта на един от входовете на Университетската болница в Бургас. Децата са се движили по тротоара, когато върху тях връхлетял докторът, който изгубил контрол върху джипа си. Успял е да спре в оградата на болницата.

Преди това обаче е ударил едно от децата, другите успели да избягат. Пострадалото 14-годишно момче е откарано веднага в болницата за наблюдение. Детето е настанено в отделението по ортопедия с леки наранявания. От болницата отказват коментар по случая, но се ангажират с лечението на пострадалия ученик.

„Вероятно се касае за движение с несъобразена скорост и загуба на контрол на тежката машина от страна на 62-годишния водач. Той е тестван за алкохол и наркотици. И двете проби са били отрицателни”, заяви Цветелина Рандева – говорител ОД МВР–Бургас.

По неофициална информация лекарят е съобщил, че е страдал от хронични заболявания. Малко преди инцидента му прилошало зад волана и е изгубил ориентация. Работещи в болницата разказват, че участъкът е опасен.

„Тук е много опасно, влизат всички коли, минават под ред, а няма пешеходна пътека. Оттук минават лекари, които имат работа”, каза Любов Балакчиева, която работи в УМБАЛ-Бургас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.